logo
Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

Administrator
#1 Gönderildi : 15 Mayıs 2012 Salı 12:51:36(UTC)
Administrator

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 17.04.2012(UTC)
Mesajlar: 0

MRSA YENİ TEHDİT

Sevgili Meslektaşımız,



insan sağlığı açısından yeni bir tehditten bahsedeceğiz: Gıda kaynaklı metisilin dirençli (methicillin-resistant) Staphylococcus aureus (MRSA).



MRSA, bugün tüm dünyada en yaygın hastane enfeksiyonlarından birisidir. Enfeksiyonun temel kaynağı insandan insana bulaşmadır.



Çiğ etten MRSA izolasyonu yeni bir bulgu değildir ve 2007 yılından beri ve ağırlıklı olarak domuz çiftliklerinde ve dolayısı ile domuz etinde rastlanmaktadır. CDC (ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi), bu bulguları doğrulamakta ancak bunu ciddi bir tehdit olarak görmemektedir. Ancak, hayvanlarda antibiyotik kullanımının denetlenmesi konusuna giderek daha fazla önem verilmektedir.



Avrupa ve ABD'de özellikle domuz etinden izole edilen MRSA suşlarının yakında dünyanın her yerinde tüm hayvan etlerinde görülmeye başlayacağı beklenebilir.



Tüm patojenlerin eldeki kesikler, küçük yaralar aracılığı ile doğrudan kana karışarak çok ciddi sorunlara yol açtığı bilinmektedir. Sadece MRSA ve et değil ama tüm gıda hazırlama işlemlerinde hammaddenin patojenleri içerebildiği, bu nedenle elde önemsiz gibi görülen hafif çizikler dahi varsa örneğin, çıplak elle köfte yoğurmak gibi işlemlerden kaçınılması önerilmektedir.
Bu konudaki kullanıcılar
Guest
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.